Bolečina, povečana potreba po uriniranju, pekoč občutek in motna barva urina… Če se soočate s temi simptomi, potem imate verjetno okužbo sečil. Okužbe sečil so po pogostosti v človeški populaciji takoj za okužbami dihal. Da bi se rešili teh težav, je pomembno, da pravočasno prepoznamo simptome in poiščemo naravno, a močno rešitev. V nadaljevanju ugotovite, kaj je najboljše zdravilo za okužbe sečil.

OKUŽBA SEČIL

Okužba urinskega trakta (UTI) lahko nastane v njegovem zgornjem ali spodnjem delu – ledvicah, sečevodu, sečnem mehurju in sečnici. Okužba sečil je lahko boleča in dolgotrajna. Okužbe sečil se običajno pojavijo, ko bakterije skozi sečevod vstopijo v sečila in se začnejo množiti v sečnem mehurju. Zdravniki okužbe sečil običajno zdravijo z antibiotiki. Lahko pa ukrepate tako, da zmanjšate možnost za okužbe sečil. Prvi korak je jemanje prehranskih dopolnil, kot je REGEN50 ki s svojimi izbranimi naravnimi sestavinami dokazano blažijo težave z uriniranjem.

SIMPTOMI OKUŽBE SEČIL

Simptomi okužbe sečil so pri moških in ženskah skoraj enaki, zlasti pri okužbi zgornjega trakta. Poleg običajnih simptomov se pri moških, ki trpijo zaradi okužbe spodnjega trakta, lahko pojavijo tudi bolečine v danki. Poleg drugih simptomov lahko ženske z okužbo sečil spodnjega trakta občutijo tudi bolečine v medenici.

Okužb sečil ne spremljajo vedno simptomi, kadar pa se pojavijo, lahko vključujejo:

 • Močno in intenzivno potrebo po uriniranju
 • Pekoč občutek pri uriniranju
 • Pogosto izločanje manjših količin urina
 • Motno barvo urina
 • Rdeč, svetlo roza ali rjav urin
 • Intenziven vonj
 • Bolečine v medenici pri ženskah, zlasti v središču medenice in okoli sramne kosti

VRSTE OKUŽB SEČIL

Okužbo sečil lahko pri starejših zamenjamo z drugimi stanji. Vsaka vrsta okužbe sečil lahko povzroči posebne znake in simptome, odvisno od tega, kateri del sečil je prizadet.

Simptomi okužbe sečil, kadar so prizadete ledvice (akutni pielonefritis):

 • Bolečine v zgornjem delu hrbta in bokih
 • Visoka telesna temperatura
 • Vročina ali mrzlica
 • Slabost
 • Bruhanje

Simptomi okužbe sečil, ko je prizadet mehur (cistitis):

 • Pritisk na medenico
 • Nelagodje v spodnjem delu trebuha
 • Pogosto, boleče uriniranje
 • Kri v urinu

Simptomi okužbe sečil, ko je prizadeta sečnica (uretritis):

 • Pekoč občutek pri uriniranju
 • Izloček

OKUŽBA SEČIL PRI MOŠKIH

Večino okužbo sečil povzroča bakterija Escherichia coli (E. coli), ki je naravno prisotna v telesu. Bakterije v sečevod vstopijo skozi sečnico. Sečnica je cev, ki odvaja urin iz sečnega mehurja skozi penis. Težave z uriniranjem pri moških so pogostejše v starejši dobi. Eden od razlogov je, da starejši moški pogosteje razvijejo nerakavo povečanje prostate, imenovano benigna hiperplazija prostate, kjer se sečnica spaja s sečnim mehurjem. Povečanje prostate lahko zamaši vrat sečnega mehurja in oteži prost pretok urina. Če se mehur ne izprazni v celoti, se lahko bakterije, ki se običajno izperejo z urinom, namnožijo.

Spoznajte najboljša zdravila za prostato

Drugi dejavniki, ki lahko povečajo tveganje za okužbo sečil, so:

 • Pomanjkanje gibanja v daljšem časovnem obdobju
 • Nezadosten vnos tekočine
 • Nedavna operacija sečil
 • Diabetes
 • Fekalna inkontinenca
 • Analni seks (zaradi izpostavljenosti več bakterijam)

DIAGNOZA IN ZDRAVLJENJE

Za diagnosticiranje okužbe sečil lahko zdravnik zaprosi za vzorec urina, da preveri, ali vaš urin vsebuje bakterije ali gnoj. Prisotnost gnoja je očiten simptom okužbe sečil. Če zdravnik sumi na povečano prostato, bo morda opravil digitalni rektalni pregled s prstom v rokavici, da bo otipal prostato skozi rektalno steno. Če je diagnoza okužba sečil, bo zdravnik predpisal antibiotike.

NARAVNO ZDRAVLJENJE OKUŽBE SEČIL

Da bi preprečili okužbe sečil in bolezni, je najpomembneje zmanjšati možnost vstopa bakterij v sečila. Koraki, ki jih lahko naredite, so:

 • Kadar začutite potrebo po uriniranju, ne odlašajte
 • Pijte veliko tekočine, da odstranite možne bakterije v urinu
 • Ko je vroče in ste aktivni, poskrbite za vnos dodatne tekočine
 • Po opravljeni potrebi se obrišite od spredaj nazaj
 • Območje genitalij naj bo čisto in suho, saj se bakterije razmnožujejo in naselijo v vlažnih predelih
 • Uživajte prehranska dopolnila

NAJBOLJŠE ZDRAVILO ZA OKUŽBO SEČIL

Okužbo sečil lahko nadzorujemo, preventivno pa je priporočljivo jemati preverjena prehranska dopolnila, kot so kapsule REGEN50, ki so naravne kapsule za obnovo prostate in sečil, uporabljajo pa se za preprečevanje in odpravljanje simptomov, povezanih z boleznimi prostate. Vsebujejo učinkovito formulo osmih naravnih sestavin, ki so že stoletja poznane po močnem protivnetnem delovanju. Njihovi pozitivni učinki na prostato, sečila in vzdrževanje normalne ravni hormona testosterona so bili dokazani v številnih znanstvenih raziskavah. Naravna formula REGEN50 ima široko paleto pozitivnih in zdravilnih učinkov na vse organe in dele telesa. Izkazalo se je, da so učinkovite pri zdravstvenih težavah, kot so oteženo praznjenje mehurja, pogosto uriniranje podnevi in ponoči, uhajanje urina, nujnost, šibek pretok urina, čakanje na začetek uriniranja, občasno curljanje, občutek nepopolnega praznjenja, kapljanje po uriniranju in boleče uriniranje. Če se redno uporabljajo, imajo v skladu z navodili za uporabo dolgoročni učinek in so zelo učinkovite. REGEN50 ne povzroča stranskih učinkov, je registriran kot prehransko dopolnilo.

REGEN50 STRONG deluje na enake indikacije kot REGEN50, vendar vsebuje večjo in močnejšo koncentracijo kar 12 aktivnih naravnih sestavin, ki so že stoletja znane po svojih protivnetnih učinkih. Formula STRING je do štirikrat učinkovitejša od podobnih izdelkov, ki so trenutno na voljo na trgu. Moški s ponavljajočimi se ali pogostimi težavami z uriniranjem in okužbami bi morali še posebej razmisliti o jemanju kapsul REGEN50 ali REGEN50 STRONG.

OKUŽBE SEČIL PRI ŽENSKAH

Večino okužb sečil povzročajo bakterije, nekatere pa glivice in v redkih primerih tudi virusi. Sečila so sestavljena iz ledvic, sečevoda, sečnega mehurja in sečnice. Večina okužb sečil prizadene samo sečnico in sečni mehur v spodnjem traktu. Vendar pa lahko okužbe sečil prizadenejo tudi sečevod in ledvice v zgornjem traktu. Čeprav so UTI zgornjega trakta manj pogoste kot okužbe sečil spodnjega trakta, so običajno tudi bolj resne. Okužbe sečil so glavni razlog, zakaj zdravniki ženskam svetujejo, da se po opravljeni potrebi brišejo od spredaj nazaj. Sečnica, cev, ki prenaša urin iz sečnega mehurja proti zunanjosti telesa, se nahaja v bližini anusa. Bakterije iz debelega črevesa, kot je E. coli, lahko včasih vstopijo v sečnico iz anusa. Od tam lahko potujejo do sečnega mehurja in, če okužbe ne zdravimo, lahko okužijo ledvice. Ženske imajo krajši sečnico kot moški, zato bakterije lažje pridejo do sečnega mehurja. Tudi spolni odnosi lahko bakterije vnesejo v sečila. Nekatere ženske pogosteje trpijo zaradi okužbe sečil in vnetja mehurja zaradi genetike ali anatomske strukture. Ženske z diabetesom so lahko zaradi oslabljenega imunskega sistema izpostavljene večjemu tveganju. Drugi pogoji, ki lahko povečajo tveganje, vključujejo hormonske spremembe, multiplo sklerozo in vse, kar vpliva na pretok urina, kot so ledvični kamni, možganska kap in poškodbe hrbtenjače. UTI se običajno diagnosticira s CT-jem ali magnetno resonanco in dolgo fleksibilno cevjo – cistoskopom, ki omogoča pregled sečnice in sečnega mehurja.

urinarne infekcije kod žena

KRONIČNA OKUŽBA SEČIL IN ZDRAVLJENJE

Pri starejših moških so okužbe sečil precej pogoste in so povezane s povečano prostato in drugimi boleznimi, ki pridejo s starostjo. Okužbe sečil so pri ženskah nekoliko pogostejše kot pri moških. Ženske, ki so okužbo sečil imele vsaj enkrat, so bolj dovzetne za ponovno okužbo. V večini primerov vsako okužbo povzroči drugačna vrsta ali sev bakterij. Nekatere bakterije lahko napadejo celice telesa in se razmnožijo ter ustvarijo kolonijo bakterij, odpornih na antibiotike. Pri ženskah, ki so nagnjene k ponavljajočim se vnetjem, je potrebna antibiotična profilaksa, kar pomeni, da je še šest mesecev po začetnem zdravljenju predpisana nižja koncentracija antibiotikov. Ženske, ki imajo med letom pogostejše okužbe sečnega mehurja, bi morale opraviti urinokulturo, da ugotovijo, katere bakterije so prisotne in kateri antibiotik je lahko učinkovit. Dva tedna po koncu terapije je treba opraviti kontrolo urinokulture, da se ugotovi, ali se je vnetje pozdravilo. Nezdravljeno vnetje sečnega mehurja pri starejših lahko zelo hitro napreduje v vnetje ledvic in urosepso. To je manj pogosto pri mlajših ljudeh, vendar je vsekakor treba zdraviti vnetje mehurja, zlasti pri nosečnicah.

Ker jemanje antibiotikov nikoli ni neškodljivo, ker lahko telo razvije odpornost na njih in porušijo ravnovesje črevesne mikroflore, je vredno poskusiti z naravnimi zdravili, kot so kapsule REGEN50. Kapsule REGEN50 so namenjene moškim in ženskam vseh starosti. Poleg moških in žensk srednjih let, REGEN50 kapsule uporabljajo tudi mlajši moški in ženske za vzdrževanje normalne ravni hormonov ter za preprečevanje urinarnih težav in ohranjanje splošnega zdravja sečil. Če se redno uporabljajo, imajo v skladu z navodili za uporabo dolgoročni učinek in so zelo učinkovite. Kapsule REGEN50 ne povzročajo stranskih učinkov in za nakup ne potrebujete recepta.

Preventivni ukrepi za ženske s ponavljajočimi se okužbami sečil

 • Zadosten vnos tekočine vodi do pogostejše potrebe po uriniranju, kar pomaga odstraniti bakterije iz sečil in zmanjšati tveganje za okužbe.
 • Z večjim vnosom vitamina C postane urin bolj kisel in ustvarja neugodne pogoje za rast bakterij, ki povzročajo okužbo. Prehransko dopolnilo REGEN50 med drugim vsebuje znatne količine vitamina C.
 • Probiotiki lahko pomagajo preprečiti okužbe sečil, ne glede na to, ali jih jemljete ločeno ali v kombinaciji z antibiotiki.
 • Uživanje učinkovitih prehranskih dopolnil z naslednjimi nasveti lahko prepreči pojav ponavljajočih se okužb sečil.

Izvedite več:

PROSTATITIS – VZROK IMPOTENCE IN URINARNIH TEŽAV PRI MOŠKIH!